Nejlepší jídla v Itálii, která nesmíte minout

nejlepsi-jidla-v-italii,-ktera-nesmite-minout

Itálie je známá po celém světě pro svou znamenitou kuchyni, která se skládá z mnoha jedinečných jídel. Jídla v Itálii se svým vlastním charakterem a chutí mohou vytvářet nezapomenutelné fosforové chvíle. Pokud hledáte nejlepší jídla v Itálii, která nesmíte minout, máme pro vás jen to nejlepší. Právě vám prozradíme 5 nejlepších jídel v Itálii, která nesmíte minout.

Pizza Margherita: nejoblíbenější italský klasik

Pizza Margherita je královnou italských pizz. Tento klasický recept, který pochází z Neapole, se vyrábí z domácího těsta, které je plné chuti a křupavosti. Na vrch je nakládán sýr mozzarella, rajčatová omáčka a bazalka. To dává tomuto jídlu klasickou neapolskou chuť.

Křupavý a lehce kouřový těsto, kombinovaný s jemnou mozzarellou, rajčatovou omáčkou a jemnou chutí bazalky, dělá z Pizza Margherita neodolatelnou pro všechny gurmány a milovníky italské kuchyně. Je to must-have v Itálii a má mnoho obdivovatelů po celém světě.

Carbonara: výtečný špagetový salát

Carbonara je jedním z nejoblíbenějších špagetových salátů v Itálii. Recept je starý více než sto let a zahrnuje špagety, vaječný bílek, sýr, slaninu a kousek čerstvého bazalku. Tento salát se připravuje velmi rychle a jednoduše, což je další důvod, proč je tak oblíbený. Jeho chuť je velmi intenzivní a odlišuje se od jiných špagetových salátů. Když jsou ingredience správně smíchány, vytvoří se slaná, mastná chuť, kterou je třeba ochutnat. Carbonara je vysoce doporučována pro ty, kteří hledají chutnou a jednoduchou alternativu k tradičním italským jídlům.

Risotto alla milanese: rýže s osmaženými kousky

Jedná se o tradiční recept, který pochází z severoitalského města Milána. Jeho základem je vařená rýže aromatizovaná kuřecím vývarem a osmaženými kousky. K jeho dokonalosti se přidává trocha parmezánu a máta. Tento recept se jí nejčastěji s piškoty a zeleninou.

Jeho barva se mění podle toho, jakým způsobem je připravené. Když se osmažené kousky přidají dovařené rýže, jeho barva se stává sytě žlutou. Při servírování se k tomuto jídlu často přidává nastrouhaný parmezán. Jeho chuť je jedinečná a je to skvělá volba pro všechny, kteří chtějí ochutnat autentickou italskou kuchyni.

Ossobuco alla milanese: vepřová kotleta

Ossobuco alla milanese je příloha, kterou byste rozhodně neměli minout, pokud navštívíte Itálii. Jedná se o vepřovou kotletu, která je obalena v moučkovém těstíčku a po upečení je servírována s omáčkou a polentou. Toto jídlo je velmi bohaté na chuť a je oblíbené mezi místním obyvatelstvem. Pro jeho přípravu se používají kvalitní suroviny, jako jsou vepřové maso, mouka, vejce a Parmazán.

Příloha je pečená v troubě po dobu 45-60 minut a je servírována s těstovinami nebo polentou. Je to skvělý způsob, jak si dopřát vyváženou večeři s velmi chutnou chutí. Ossobuco alla milanese je skvělou volbou, pokud se chcete přesvědčit, že značka „Itálie“ ve skutečnosti má smysl.

Tiramisu: sladký dezert s mascarpone

Tiramisu je založeno na kombinaci čerstvých vajec, mascarpone, mascarpone, kávy a lískových oříšků. Mascarpone je italský krémový sýr, který je obvykle smíchán s cukrem a vanilkovou esencí. Základem tiramisu je také měkké tmavé piškoty, které jsou namočeny ve směsi espresso a brandy.

Po uskladnění v lednici se všechny ingredience spojí a vytvoří jedinečnou chuť a texturu. Na závěr se tiramisu zdobí kakao a lískovými oříšky.

Tento dezert můžete najít v mnoha restauracích a kavárnách po celé Itálii. To je jeden z nejlepších dezertů, které je třeba ochutnat během návštěvy Itálie. Jeho krémová chuť a vyvážená sůl a sladkost je naprosto jedinečná a jeho vůně se vám bude vybavovat mnoho let po tom, co jste ho ochutnali.

Focaccia: chlebová placka plná lahodnosti

Focaccia je italská chlebová placka, která je skvělou alternativou k tradičnímu chlebu. Tento měkký a voňavý chléb je připravován z mouky, vody, olivového oleje a soli. Recepty se často liší podle oblasti, kde se focaccia připravuje. Někteří lidé přidávají sůl, oregano nebo rozdrcené česneky do své focaccie, zatímco jiní místo toho používají rajčata nebo sýr. Focaccia je skvělá jak studená, tak teplá, a je také skvělou alternativou k tradičnímu italskému chlebu. Když je focaccia zapékána, její měkká a voňavá struktura se stává křupavou a chuť ještě více vynikne. Focaccia je ideální doplněk k salátům, špagetám a polévkám a je jednou z nejlepších italských lahůdek, které si musíte vyzkoušet.